fbpx

Säljer du vapen?

Säljer du vapen är en fråga jag får av och till och det enkla och korta svaret är ”NEJ, jag säljer inga vapen”. De produkter jag säljer är inte klassade som vapen och de är 100% lagliga i Sverige. För att bära vapen i Sverige krävs vapenlicens som ansöks hos polisen.

Självförsvarsprodukternas samlade syfte är att vara ett hjälpmedel för att ta sig ur en hotfull situation, inte att döda en annan människa. Vi människor är ju i sig vandrande vapen då vi med bara våra händer kan döda en medmänniska.

Försvarssprayerna är de produkter i femaleSafes utbud som lättast förväxlas med olagliga produkter och i det här fallet pepparspray. Försvarssprayerna är svensk tillverkade och innehåller mentol och inte pepparextrakt. Effekten är minst lika god med mentol som med pepparextrakt.

Pepparspray är en produkt som de flesta känner till men tänk på det här innan du köper. Pepparspray jämställs med skjutvapen i Sverige och går under vapenlagen 1 kap. 3 § e

  • Det är olagligt att inneha pepparspray och blir du påkommen så blir det böter eller fängelse i högst 6 månader
  • Det är olagligt att importera pepparspray, tillstånd kan sökas hos polisen men de är väldigt restriktiva när det gäller att ge tillstånd. Här söker du tillstånd

Nyligen blev en kvinna påkommen med att inneha pepparspray, i polisförhör uppgav kvinnan att hon hade köpt sprayen på Wish för några år sedan och eftersom hon kunde köpa den där så trodde hon att det var lagligt. Kvinna dömdes till ringa vapenbrott.

Relaterade artiklar:

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.