fbpx

Försvarsspray eller överfallslarm? Tänk på det här när du skall välja.

I jakten på en självförsvarsprodukt kan det vara svårt att välja. Inte ofta står valet mellan en försvarsspray eller ett överfallslarm. Båda har sina fördelar och ofta är det också så att försvarssprayen har ett inbyggt larm i sig. Kruxet är oftast att larmet i en kombinerad försvarsspray ofta utlöses när sprayen aktiveras.

Om du använder en försvarsspray med larm och tvekar det minsta att utlösa sprayen om så bara några sekunder så är risken stor att förövaren greppar tag i sprayen och använder den mot dig istället. Får du sprayen i ansikten blir du förblindad i några minuter och ett lätt byte för någon som vill förgripa sig på dig.

Tänk även på att hålla sprayen nära intill kroppen med den ena handen och mota förövaren med den andra, då är det svårare för förövaren att komma åt sprayen.

Känner du dig det minsta osäker på om du kommer att utlösa en försvarsspray av rädsla, ovilja att skada någon annan eller annat skäl, då rekommenderas att du väljer ett larm istället.

 

Till våra självförsvarsprodukter

Relaterade artiklar:

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.