fbpx

Pedofiler hängs ut av Dumpen.se

Har du hört om sajten dumpen.se? Hemsidan hänger ut män som söker kontakt med barn i syfte att utföra sexuella övergrepp. En av initiativtagarna är Patrik Sjöberg som själv vittnat om att han blivit utsatt av övergrepp av sin styvfar och tränare Viljo Nousiainen. Dumpen har fått mycket uppmärksamhet i media då två förövare som har hängts ut på deras hemsida, har valt att ta sina liv.

Dumpen skapar minderåriga fejk profiler i syfte att få förövaren att ta kontakt och stämma träff. När det väl är dags för träffen så möts förövaren av Dumpens medarbetare som konfronterar honom och filmar mötet. Innan publicering på Dumpens hemsida informeras förövaren, dennes närmsta familj och arbetsgivare om att publicering kommer att ske.

Anmälan om grovt förtal

På grund av dödsfallen har polismyndigheten upprättat en anmälan om grovt förtal mot Dumpen. Så här har Dumpen responderat på dödsfallen.


Om DUMPEN.SE

Ansvarig utgivare:
Sara Nilsson

Facebook följare:
ca 142 000 st

Instagram följare:
ca 52 000 st

”Vi håller givetvis med om att det är tragiskt med självmord. Men att nämna risken med att exponera misstänkta förövare utan att man nämner att riskerna för att utsatta barns självmordsförsök ökar med 26 gånger, låter som att vissa självmord är värre än andra.”

Som tonårsförälder så är jag ju tacksam att vi blir upplysta om vilka dessa män är, var och i vilken utsträckning de agerar. Tror knappast att polismyndigheten har tid att jaga förövare på detta sätt men om verksamheten drivs på rätt sätt får förtals utredningen avgöra.

Pedofiler bör erbjudas vård

Det jag skulle önska är att förövaren blir erbjuden vård. Att bli uthängd som pedofil inför vänner och familj är säkerligen förenat med både skam och förtvivlan. Kanske är det bästa tillfället att få dem att acceptera vård när de förstår vilka konsekvenser deras sjuka agerande har för alla inblandande.

Källa:
Dumpen.se
Aftonbladet

Relaterade artiklar:

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.