fbpx

Kära hjärtanes då, ännu en våldtäktsman som drabbats av sexinsomni!

Allt fler våldtäktsmän hävdar att de vid gärningstillfället har lidit av sömnstörningen ”sexinsomni”. Våldtäktsmannen har utfört sexuella handlingar mot offrets vilja men eftersom de inte var i ett vaket tillstånd när det hela skedde så kan de ej heller stå till svars för sina handlingar. Uppfinningsrik förklaring som mest kan upplevas som desperata försök att förhala och försvåra en rättsprocess. Oavsett hur bisarra påståendena är så måste de motbevisas av åklagarsidan.

Vad är sexinsomni?

De vanligaste sömnstörningarna är att gå eller prata i sömnen, harmlösa sömnstörningar som sällan drabbar någon i närheten på ett negativt sätt. Sexinsomni däremot är en störning där en person utför sexuella handlingar, allt från onani till samlag, utan att vara vaken eller medveten om vad som sker. Sexinsomni kan uppstå när hjärnan fastnar mellan de olika sömnstadierna.

Vanliga beteenden vid sexinsomni:

  • framkalla förspel med sängpartner
  • juckande rörelser som efterliknar samlag
  • onani
  • samlag
  • spontan orgasm
  • glansig och frånvarande blick

Utlösande triggers

Triggers som kan öka risken för sexinsomni är alkohol och drog intag.

Brist på undersökningar och sakkunniga

Få undersökningar är gjorda och det finns få sakkunniga som kan uttala sig gällande sömnstörningen. I takt med att fallen ökar där våldtäktsmannen åberopar sexinsomni som huvudorsaken till sin gärning blir det mer och mer angeläget att hitta expertis inom ämnet.

Relaterade artiklar:

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.