fbpx

Varför berör mord i närområdet mer?

När nyheten kom om att Wilma ifrån Uddevalla var försvunnen, så följde jag nyhetssändningarna med intresse och oro. Varför berördes jag så av Wilmas försvinnande och senare mord? Det mördas en mängd människor runt hela jordklotet varje dag, varje minut.


”nästanhemma”

Uddevalla är nästan som hemma, bara 45 minuter bort. En stad vi besöker relativt ofta och där vi alltid känt oss trygga. Att det är en ung flicka som blivit mördad ”nästanhemma” tär, då jag har två döttrar själv. Kan det hända där – kan det hända här.

Jag märkte att mina döttrar följde rapporteringen om Wilma och det pratades en hel del om det i skolan. Ingen av oss har någonsin träffat Wilma men våra tankar går till de unga tjejer vi känner i Uddevalla. Oron finns att de skall drabbas av något liknande. Pojkvännen sitter häktad i väntan på att dom skall falla. Men vad händer om han inte kan bindas till mordet utan släpps fri och kan utföra ytterligare brott?

Lättare att veta oavsett hur fasansfullt

Oavsett var i världen någon blir utsatt för ett mord så är brottet i sig lika vidrigt och oförlåtligt. Det är alltid en stor sorg när det dessutom är ett ungt liv som avslutas abrupt och alldeles förtidigt. Att som förälder behöva genomleva att ens barn blivit mördad måste vara något av det värsta en människa kan drabbas av.

Jag hoppas att anhöriga får klarhet i vad som hände den där kvällen när Wilma dog. Inbillar mig att det är lättare att gå vidare när man vet, även hur fasansfull sanningen än är.

Modiga sökare

Att delta i sökinsatser som denna kräver mod, risken är att kroppsdelar påträffas som har legat utomhus i sex månader. Insatsledaren vittnar om att uppslutningen vid insatserna har varit omfattande och många ger uttryck för att de vill hjälpa mamman att hitta hela Wilma så att hon kan begravas.

En förhoppning är att funna kroppsdelar skall kunna knyta pojkvännen till dådet. I skrivande stund har inga hittats förutom Wilmas huvud som hittades i pojkvännens lägenhet ett par veckor efter mordet.

Jag hoppas innerligt att detta mord klaras upp och att den skyldige får sitt straff.

Bild: Aftonbladet

Läs gärna några andra av våra artiklar:

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.