fbpx

Förstå nätdejting snacket och undvik missförstånd!

Har du tänkt börja nätdejta? Ringrostig? Ta det lugnt, femaleSafe har tagit fram en lista över de vanligaste förkortningarna och relationsbenämningar som kan dyka upp i samband med nätdejtandet.

 

A/S/L

Age, sex and length – alltså ålder, kö och längd.

AFFOR-DATING

Förkortning för ”affordable dates” och syftar på dejter som inte kostar massor, till exempel en fika, promenader eller middagar utan alkohol. Den klassiska middagsdejten är inte längre det alla förväntar sig. Singlar är i regel nöjda med aktiviteter som inte behöver kosta så mycket.

BENCHING

Benching innebär att hålla någon på sträckbänken mest sannolikt för att utforska vilka andra alternativ som finns.

FBO

Facebook Official – när man blir ett par officiellt på Facebook.

FRIENDS WITH BENEFITS

Är när man har sex med en vän som man umgås med utan att ha kärlekskänslor för varandra.

GHOSTING

Att ghosta någon betyder att sluta dejta någon, dra sig undan och göra sig oanträffbar. Svarar inte på kommunikation oftast för att man inte vill/ orkar/ klarar säga att man faktiskt inte är intresserad längre.

HAUNTING

En person som ghostar någon kan sedan komma åter och haunta/hemsöka någon. De dyker upp i dina sociala kanaler och kanske gillar eller kommenterar en bild för att tala om att de finns där och att de är intresserade igen.

ICK

Används för att beskriva en personlighet eller ett beteende som du inte känner någon kemi eller attraktion till. Ofta rör det sig om en händelse som innebär att du snabbt ändrar uppfattning om en person och går från intresserad till helt ointresserad.

KK – KNULLKOMPIS

När man ses bara för att ha sex när man känner för det.

KULBO

Sambo och särbo är ju ord vi känner till sedan gammalt men som mer beskriver hur vi bor i relation till varandra. Nu används ordet Kulbo, som mer beskriver hur en relation bör vara. Nämligen närande och inspirerande.

MONO

En person som bara kan tänka sig att ha en relation åt gången.

NETFLIX AND CHILL

Kodord för att ”ligga”.

ONS

Betyder One Night Stand och att man kan tänka sig sex vid enstaka (ofta ett) tillfälle.

 

Källor:
cafe.se
nätdejting.se

Relaterade artiklar:

POK

Står för puss och kram.

POLY

Motsatsen till mono, en person som uppfattar sig som polygam och kan tänka sig flera relationer samtidigt.

RIZZ

När någon har en förmåga att enkelt charma andra. Ordet är från början en förkortning av ”karisma”. Kan också beskrivas som att ha ”game”. Har du mycket rizz är det förmodligen enkelt att vinna andras intresse, utan någon större ansträngning.

SITUATIONSHIP

En relation som svävar någonstans mellan ett stadigt förhållande och vänskap och förblir odefinierat över tid. Som mer än en tillfällig fling men inte lika seriöst som ett förhållande utvecklades termen ”situationship”.

SLOW FADE

Är besläktat med ghosting men det går i en långsammare takt. Man tar längre tid på sig att svara man förslår inga fler dejter och visar på allmänt bristande engagemang.

SOFT LAUNCH

När du hintar online om din nya partner, men bara med precis så många detaljer som krävs för att man ska förstå att du dejtar någon. Din partner kanske subtilt skymtar förbi i dina sociala medier utan att det går att urskilja ett ansikte, kanske genom att ni håller hand på din story.

SWIPA

Swipa görs i Tinder appen och man kan säga att det innebär att bläddra bland profiler på nätet. När du gillar en person swipar du höger. Swipa vänster för det motsatta.

TEXTLATIONSHIP

Är en relation som helt bygger på att ni chattar med varandra utan att någonsin träffas.

TUNING

Innebär att en person inte vågar vara uppriktigt med sina (positiva) känslor, och som då kan uppfattas som velande och i värsta fall som personen inte är intresserad.

XOXO

Står för puss och kram.

VV – VARANNAN VECKA

När du hittar detta i en profil innebär det mest sannolikt att personen har barn som han träffar varannan vecka och dejtandet anpassas därefter.

ÖPPET FÖRHÅLLANDE

När det är kärlek med i bilden men att man inte vill binda sig utan kunna ha sex med andra.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.