fbpx

Femalesafe på vift i Asien

Har nu drivit min firma i ca 2,5 år och jag har inte stött på något annat företag som har namnet Femalesafe. Blev nyligen kontaktad av ett kinesiskt bolag som skall satsa i Asien som har bestämt sig för att döpa sitt företag till just Femalesafe. Vad får det för effekter mån tro?

Jag kommer ihåg den där pirriga tiden då jag jobbade med att ta fram ett lämpligt firmanamn. En referensgrupp av vänner och familjemedlemmar fick tycka till om de olika namnförslagen. Valet föll på femaleSafe. Det är ungefär samma process som när man döper sitt barn, man gillar namnet men det tar ändå ett tag innan namnet liksom blir integrerat med barnet eller i det här tillfället firman. Idag skulle det vara helt otänkbart att firman skulle kunna heta något annat än just femaleSafe. Logotypen hade jag lite huvudbry kring och det dröjde innan jag skissat fram en design som jag var nöjd med. En väninna hjälpte mig att förfina den ytterligare.

När företrädare för det kinesiska bolaget kontaktade mig var det först med en informativ approach men då jag återkopplade att jag inte tyckte det var en bra idé med ytterligare ett företag med samma namn, hårdnade tonen genast. Jag bad om utförligare information om vad företagets huvudverksamhet skulle vara och hur deras logotype skulle se ut, ingen respons. Naturligtvis hade jag önskat att de inte valt Femalesafe som sitt företagsnamn men nu när beslutet är taget är jag tacksam att de hörde av sig. Jag har vidtagit det åtgärder jag behöver för att skydda företagsnamnet på min marknad samt köpt relevanta domäner.

”Jag räknar inte med att deras etablering kommer att påverka er, mina kära kunder”

Då jag är ägare av femalesafe.com adressen så är det troligt att en del av deras kunder kommer att irra in sig på min webbsida. Tiden får visa om det blir ett problem eller ej.

Livet som egen företagare är i alla fall spännande, det måste jag säga. Nya utmaningar hela tiden, det är så lärorikt. Att ständigt behöva sträcka sig utanför sin komfortzon tror jag bara är nyttigt.

Läs andra artiklar om oss:

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.