Våra försvarssprayer och deras funktioner

Vi erbjuder hela räckvidden när det gäller funktionalitet, från Plegium BASIC som är den enklaste sprayen som ej har några andra funktioner. Plegium COMBO har i tillägg till sprayen också ett larm på 130 dB och irriterande stroboskop ljus. Plegium SMART är den mest avancerade modellen med COMBOS funktioner samt automatiska sms- nödsamtal.

Använd dig av tabellen för att hitta den försvarsspray som passar dig allra bäst.

Läs Mer
Läs Mer
Läs Mer

 

Funktioner:

 

Försvarsspray med mentol och röd färg

Plegiums försvarssprayer innehåller en vätska baserad på högkoncentrerad mentol, vilket är lagligt och licensfritt för privatpersoner i Sverige. Pepparspray är olagligt för privatpersoner i Sverige.

Mentol är kraftigt ögonirriterande och förblindar tillfälligt förövaren så att du kan sätta dig i säkerhet. Sprayen har en räckvidd på över 3 meter och ett innehåll tillräckligt för många förövare.

Sprayen innehåller också ett rött färgämne som är mycket svårt att tvätta bort, vilket underlättar identifiering av förövaren.

Plegiums försvarssprayer har testats av personer som också har testat att bli sprayade med pepparspray, och de uppger att vår formula med mentol har en förblindande effekt likvärdig pepparspray.

SirenPlegium Combo / Smart Försvarsspray som kombinerar tre effektiva funktioner för avstyra överfall, svart.

COMBO & SMART har en kraftfull inbyggd siren, för att påkalla uppmärksamhet.

Sirenen på 130dB, tjuter starkare än något annat fristående överfallslarm på marknaden.

Dessutom har tjutet stämts för att resonera i frekvenser där den mänskliga hörseln är som mest känslig.

LED-lampor

Modellerna COMBO & SMART är utrustade med LED-lampor, vilket underlättar sikte i mörker.

Huvudsyftet med LED-lamporna är att du ska se spraystrålen om det är mörkt och därmed underlätta sikte.

Dessutom blinkar lamporna – 19 gånger i sekunden – vilket har en bevisat desorienterande effekt på förövaren. Polis världen över använder ficklampor som blinkar just 19 gånger i sekunden för att desorientera personer de ska gripa.

Magnetisk separerande nyckelkedja

Plegium har utvecklat en unik delbar magnetisk nyckelkedja, vilket möjliggör att lossa sprayen med en hand.

Plegium är de enda försvarssprayerna på marknaden med denna funktion.

Häng din Plegium på nyckelknippan eller i ett fack på insidan av väskan, så att du vet var du har den. Om du behöver använda sprayen är det bara att rycka loss sprayen – nyckelkedjan delar på sig så att du snabbt får fram sprayen.

Positions-SMS och telefonsamtal

Plegium SMART är den enda försvarssprayerna i världen som automatiskt skickar SMS med din position samt ringer upp din anhöriga när du avfyrar sprayen, så att du kan få hjälp snabbare.

Modellen SMART kopplas automatiskt via Bluetooth till din mobil. I appen Plegium – för iOS och Android – lägger du in upp till 5 nödkontakter.

Plegium-appen är helt gratis – ingen månadskostnad – och vi står för kostnaden för alla SMS och telefonsamtal.

Läs mer om våra försvarssprayer