fbpx

Vår lilla hemlighet

Det var nog den fina bilden på den söta flickan som fick mig att haja till, jag blev inte mindre nyfiken när jag läste om bokens innehåll. Att bli sviken av båda sina föräldrar på olika sätt måste vara oerhört smärtsamt. Toni är ju dessutom enda barnet så det finns ju inga syskon att ta hjälp ifrån och övriga släktingar misstänker ingenting. 

Mamman verkar vara helt förblindad av pappan och gör allt för att få hans uppmärksamhet. Min intryck när jag läser boken är att hon vet vad som pågår men hon vägrar att konfrontera sin man och skydda sitt barn. 

Så sorgligt när Toni måste gå igenom aborten själv utan något stöd. Att det blir hon som blir utfrusen och där omgivningen verkar tycka att eftersom hon inte sa nej, så måste hon hon ha frestat och uppmuntrat pappan. Pappan fick visserligen fängelse men han status hos släkt och vänner förblev intakt – han hanterades nästan som ett offer.

Läsvärd bok om en liten tjej som fick sår för resten av livet.

Jag kan verkligen rekommendera denna bok:
Vår lilla hemlighet
Författare: Toni Maguire

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.