fbpx

I skuggan av Assange

Är säkert få som har missat våldtäktsanklagelserna mot Julian Assange, skaparen av WikiLeaks och jakten för att ställa honom inför rätta. För den breda allmänheten har det nog varit okänt vilka de svenska kvinnorna var men kvinnorna Anna och Sofia valde att framträda i TV4´s Kalla Fakta, januari 2021. Offret Anna har valt att skriva ned sin berättelse. Boken är välskriven och ger en lite hisnande inblick i vilka mekanismer som sätts igång utav mediadrev.

Annas vilja att hjälpa och vara schysst för att lösa en jobbsituation blev början till något väldigt obehagligt, något som Anna får leva med hela livet. 

De finns de som säger att du får inte mer än du kan hantera här i livet, och kanske är det så men efter att ha läst den här boken kan jag inte annat än reflektera över hur mycket Anna fick stå ut med efter sin anmälan. Värst av allt var säkert att inte bli trodd, försöken att minimera de sexuella brotten genom att skapa “hittepå” konspirationer. Att nära vänner vänder ryggen till då mediadrevet går, att behöva fly Sverige då hotbilden är för stor. Ja listan är lång…men som sagt en välskriven bok som av naturliga skäl inte beskriver Julian i någon vacker dager, hygien verkar inte stå högt på hans dagliga agenda.

Denna bok är absolut värd att sjunka ned med i soffan men förvänta dig att bli en aningens omskakad, förbannad och sorgsen.

Jag kan verkligen rekommendera denna bok:
I skuggan av Assange
Författare: Anna Ardin

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Godkänd genom att klicka på 'Acceptera' knappen.